Pergola Kurulumu

Pergola Kurulumu

Pergolaların yapım süreci, pergolanızın eve bağlı veya ayrı olup olmaması, açık veya sağlam bir çatıya sahip olup olmadığı malzemeden anlaşılır.

Pergola Nasıl Kurulur ?

Pergolaların yapım süreci, pergolanızın eve bağlı veya ayrı olup olmaması, açık veya sağlam bir çatıya sahip olup olmadığı ve hangi malzemelerin kullanıldığı gibi faktörlere bağlı olarak projeden projeye değişir. Burada peyzaj uzmanları, basit bir müstakil alüminyum Bioclimatic pergola kurmak için temel süreç şöyledir.

Adım adım kurulum süreci

İlk adımın ihtiyaçlarınızı bir peyzaj mimarı veya müteahhit ile görüşmek olduğunu söylüyor, böylece pergolanız için en iyi yeri, boyutu, malzemeleri ve tasarımı bulmanıza yardımcı olabilirler. Sağlam bir çatı mı yoksa tente mi istiyorsunuz? Pergolanızda TV izleyebilmek, yemek pişirmek veya aydınlatma yapabilmek için yardımcı programları çalıştıracak mısınız?
100 m2 ya da daha küçük, genellikle izinsiz yapmak küçük yeterlidir ama yerel planlama ve emin olmak için bölümleri inşa görüşmeniz gerekir. Diğer hususların yanı sıra boyut ve yükseklik, mülk hattındaki aksaklıklar ve yapı malzemelerinin yangın derecesi hakkında sorular sorabilirler.

Yazılı bir pergola tasarım oluşturun

Pergolanız mühendislik veya izin gerektirecek kadar karmaşık olacaksa bu özellikle önemlidir, ancak aynı zamanda projeyi görselleştirmenize yardımcı olur, böylece evinize ve peyzajınıza uyduğundan emin olabilirsiniz.
Gerçek inşaat sürecindeki ilk adım, malzemeleri satın almak, ölçmek ve doğru boyutta kesmektir.

Yapınızın boyutu, direklerin ne kadar derine ineceğini belirleyecektir. direkleri su seviyesinin altında kalacak şekilde dört metre derine kazıyoruz ve onları yerinde tutmak için çimento kullanıyoruz.  Direklerin düz ve dik olduğundan emin olun, böylece yapınız düz oturacaktır.

Devre dışı bırakma hizmetleri

İster hat voltajlı elektrik, düşük voltajlı aydınlatma veya kablolu TV istiyorsanız, şimdi bu hatların yüklenicinizin yapıya dahil etmesi için hazır olduğundan emin olmanın zamanı geldi.  Direkleri ahşapla sararak yardımcı programları sütunlarda saklıyoruz Sonra evin veya veranda kapağının içine anahtarlar ekliyoruz.

Sarma direkleri

Uzun ömürlü oldukları ve ucuz bir baz oldukları için basınçla işlenmiş direkler kullanır, ancak direkleri doğal, yüksek kaliteli bir ahşap görünümüne sahip olmaları için 1 x 1 sedir ile sarar.
Kirişleri takma
Kirişlerin tutabilmesini sağlamak için direklerin her iki yanında bir kiriş çalıştırdığını söyleyen çift ray kullanılmasını önerir. Böylece, dört direkli bir pergola tente da dört kirişe sahip olacaktır; her uçta iki tane. Kirişleri yerinde tutmak için şaryo cıvataları kullanın.
Kirişlerin gideceği yerdeki
çentikli kirişler, Kirişleri, kirişlerin yerine oturduğunu hissetmesi için çentik yapıyoruz
2 ”x 8” m2 kurun , daha sonra ne kadar gölgeye ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak kirişlere 12-16” aralıklarla bağlanır. Kirişleri kirişlere gömdüğünüzden emin olun.
İnşaattaki son adım, çatıya kafes veya kirişler küçük ahşap şeritler takmaktır. Işığa filtrelenmiş bir etki vererek sıcak iklimler için ek gölge oluştururlar.

Adım adım kurulum süreci

Pergolanızı kurmak için bir profesyonel işe alıp almama sorusu, projenin karmaşıklığına ve inşaat deneyiminize bağlıdır. Bu, uygun araçlara ve insan gücüne sahip olup olmadığınıza baglıdır. Projenin lojistiği, en temel pergolayı bile inşa etmek için en az iki kişi gerektiriyor.”
Tasarım aynı zamanda bir meydan okuma da oluşturabilir. Bir yapı inşa etmeye bütünsel olarak bakarsanız, peyzajda meydana gelen diğer her şeyle birlikte akması gerekir. Bir profesyonel tüm bunları görür ve yapıyı manzaraya entegre etmenize yardımcı olabilir. Ek olarak, bir profesyonel sitenize ve bütçenize bakabilecek ve her ikisinden de en iyi şekilde yararlanmak için yeni fikirler bulabilecektir. Profesyoneller ayrıca yerel bina kodlarını da biliyor diyor. Mümkün olan en iyi manzarayı elde etmek için bu kısıtlamalar dahilinde yaratıcı bir şekilde çalışmanıza yardımcı olabilirler.
Basit bir proje inşa etmek roket bilimi değildir. Kendin yapabilir misin? Kesinlikle. Ancak bunu doğru yapmak ve beş yıl ve sonrasında projenizin hala kurulduğu günkü kadar iyi görüneceğini bilmek için bu yüzden insanlar bir profesyonel işe alıyor.

Kaçınılması gereken kurallar

Direklerin derinliği ve altlığın boyutu veya direkleri yerinde tutmak için dökülen beton miktarı kritik öneme sahiptir çünkü pergolanızın üzerinde durduğu taban budur. Direkler ve altlıklar yeterince güvenli değilse, yapı, özellikle donun zeminden dışarı fırlayabileceği soğuk iklimlerde, zamanla eğilebilir veya batabilir.
Tasarım entegre hissetmiyor.
Bir bioklimatik pergola, aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek ve vakit geçirmek istediğiniz  bir yer olmalıdır. Evin mimarisi ya da çevredeki peyzajın tarzı çok az düşünülerek manzaraya daldırılan cılız bir yapı, davetkar hissetmeyecek ve hatta göze batan bir şey olabilir. Pergolanızı inşa ederken planlamayı ihmal etmeyin.
Kirişleriniz yapınızı kaldıracak kadar sağlam değilse, pergola ortasından sarkmaya başlayabilir. Sarkan bir çatı, bir profesyonelin dahil olması gereken daha büyük projelerde yaygın bir hatadır.