Pergole Sistemleri

Pergole Sistemleri Arka bahçelerinde dinlenmenin ve eğlenmenin faydalarını keşfeden ev sahipleri, genellikle dış mekanlarına ekleyebilecekleri bir sistemdir.

Pergole Sistemleri

Pergole Sistemleri Arka bahçelerinde dinlenmenin ve eğlenmenin faydalarını keşfeden ev sahipleri, genellikle dış mekanlarına ekleyebilecekleri bir sonraki iyileştirmeyi düşünüyorlar. Arka bahçe meraklıları, her biri güzellik, görsel çekicilik ve keyif için bir fırsat kattığı için sürekli iyileştirmeler ister. Peyzaj iyileştirmeleri, eviniz için bir ruh hali veya kişilik yaratmaya yardımcı olur ve ailenizin sıcaklığını ve misafirperverliğini artırır. Peyzajınıza bir sonraki eklemeyi düşünüyorsanız, bir pergola kurmayı düşünün. İşte nedeni

Pergolalar ile daha fazla Yaşam Alanınızı Genişletin

Halihazırda bir güverte veya veranda kurduysanız, yaşam alanınızı evinizin duvarlarının ötesine genişletmek için muhtemelen eklemişsinizdir. Açık hava yaşam alanınızı sevdiğinizi ancak güneşin battığı bir yaz öğleden sonra pek kullanışlı olmadığını fark ettiyseniz ya da dilerseniz kötü hava koşullarından korunmak istiyorsanız bir pergola sizin için olabilir. Bir bioklimatik pergola yaşam alanınızı genişletir ve dışarıda geçirebileceğiniz süreyi artırır. Arazinize uygun şekilde tasarlanmış ve yönlendirilmiş bir pergola tente, ılık bir öğleden sonrayı bile keyifli hale getirmek için yeterli ışık gölgesi sağlayabilir veya yine de ek korumaya ihtiyacınız varsa, daha fazla gölge için geri çekilebilir bir gölgelik takabilirsiniz. Bazı gölgelik örtüler sizi hafif yağmurdan bile korur, bu öngörülemeyen yaz fırtınaları için mükemmeldir.

Pergolalarda Bol Tasarım Seçenekleri

Peyzajınıza bir pergola eklemeye karar verdiğinizde, karar vermeniz gereken ilk şey “özel mi yoksa kit mi? Yerel bir peyzaj uzmanı, sıfırdan bir pergola tasarlamanıza yardımcı olabilir ve onu arka bahçenizde özel olarak inşa edebilir veya Türkiye'de ki birçok tanınmış üreticiden birinden bir kit satın alabilirsiniz. Aynı tasarım esnekliğine sahip olmayacaksınız. Genellikle dikdörtgenler ve sabit boyutlarla sınırlıdır ancak peyzaj uzmanınızın monte etmesi ve kurması için tüm parçalar evinize teslim edilecektir.
Bir sonraki kararınız malzemeler olacak. Dikkate alınması gereken çeşitli malzemeler vardır ve hepsinin avantajları ve dezavantajları vardır:
Basınçla işlenmiş ahşap: Basınçla işlenmiş ahşap pergola genellikle en ucuz seçeneğinizdir. Makul bir ömre sahip olacaklar, ancak basınç uygulanmış kereste, zamanla bükülebilir, çatlayabilir ve kontrol edebilir. Bu tip pergola genellikle boyandığında veya lekelendiğinde en iyi şekilde görünür.
Sedir ağacı: Sedir tipik olarak Batı Kırmızı Sedir, pergolalar için popüler bir seçimdir. Doğal olarak böceklere karşı dayanıklıdır ve kereste fabrikasından itibaren güzel görünür. Yumuşak bir gümüş griye dönüşmesi için işlenmeden bırakabilir veya rengini koruması için lekeleyip mühürleyebilirsiniz. Bir sedir pergola, basınçla işlenmiş bir pergoladan daha pahalıdır, ancak genellikle sedirden daha uzun servis ömrü elde edersiniz.
Çok az bakım gerektiren bir pergole arıyorsanız, vinil kesinlikle dikkate değer. Bununla birlikte, bir vinil pergolayı kolayca boyayamazsınız, bu nedenle renk seçenekleriniz sınırlıdır. 
Hausfargen pergolalar genellikle en pahalı yoldur, ancak önemli faydaları vardır. Hausfargen çok güçlü olduğu için, direkler olmadan çok daha uzun mesafeler kat edebilirsiniz bazı durumlarda, yaklaşık 20 fit size daha temiz bir görünüm verir. Hausfargen istediğiniz renge boyanabilir ve boya ahşaptan daha iyi durur. Son olarak, Hausfargen pergolalar, bir güverteye veya mevcut verandaya eklemek için mükemmeldir. Hafif olmaları nedeniyle, Hausfargen pergolalar, diğer malzemelerin dikte ettiği aynı derin altbilgileri gerektirmez.

Pergolalar Bir Eğlendiricinin Rüyasıdır

Gerçek sihir, aletler toplandıktan ve dış mekan yaşam alanınıza hem biçim hem de işlev sağlamaya başladığında birçok pergolada gerçekleşir . Pergolalar, avizeler ve tavan vantilatörlerinden (lütfen önce peyzaj tasarımcınıza danışın!), küçük hoparlörlere, ışık dizilerine ve hatta kumaşa kadar her şey için destek sağlar. Sadece hayal gücünüzle sınırlısınız.
Pergolalar dış mekan alanınızı genişletir, çeşitli tasarım seçenekleri sunar ve mütevazı bir bütçeye bile uyacak şekilde özelleştirilebilir. Enerji veya huzur veya her ikisini birden sunan bir açık hava vahası yaratmanın bir yolunu arıyorsanız, bir pergola güverte veya verandanız için mükemmel bir geliştirme olabilir.